Theo Ragas, uw webontwikkelaar
M

Over mij

Interesse gewekt!

Op de middelbare school kwam ik voor het eerst in aanraking met programmeren tijdens de informaticalessen. Deze interesse groeide uit naar een interesse voor websites.

De eerste "websites" die ik maakte waren met het destijds populaire programma Microsoft Frontpage, maar al snel leerde ik dat dit niet altijd het gewenste effect gaf. Door tutorials te lezen, broncodes te bestuderen en vragen te stellen en te beantwoorden op internetfora maakte ik mij eigen met het daadwerkelijke programmeren in HTML en CSS.

Na verloop van tijd had ik dit goed onder de knie en zocht een nieuwe uitdaging. Ik ging mij verdiepen in PHP en MySQL. Hiermee kun je code uitvoeren voordat de website daadwerkelijk op het scherm te zien is. Via een database kun je dynamisch gegevens ophalen en op de website weergeven. Wederom door veel te oefenen en te vragen heb ik mij PHP en MySQL eigen gemaakt.

De eerste opdracht

In 2007 ben ik gestart aan mij professionele carrière in de bouw, toentertijd als assistent uitvoerder op de bouwplaats. Ik leerde een timmerman kennen die in zijn vrije tijd prachtige beelden wist te maken uit boomstammen. Hij vroeg mij een website voor hem te maken. Mijn doel was (en is nog steeds) om een website te maken die hij zelf kon beheren.

Om de website te kunnen beheren was er een beheersysteem nodig (ook wel CMS genoemd). Hiervoor zijn legio gratis scripts beschikbaar op het net. De één nog uitgebreider als de ander. En dat was nu net wat mij er toe bewoog om het niet te gebruiken. De meeste beheersystemen hebben té veel mogelijkheden. De timmerman was niet opgegroeid met computers en al die overbodige functionaliteiten zouden voor hem ballast zijn.

Ik ben een beheersysteem gaan ontwerpen "from scratch". Hetgeen hij nodig had zat er in, maar ook niet meer dan dat... Mijn eerste tevreden klant.

Door de jaren heen

…ben ik steeds vaker gevraagd om websites te maken, zie ook mijn portfolio pagina. De beschikbare technieken voor websites blijven zich continu ontwikkelen. Zo werd in 2013/ 2014 HTML5, CSS3 en jQuery steeds populairder (en beter ondersteund door de verschillende browsers) en ook “responsive design” (het uiterlijk van je website aanpassen aan het medium waarmee gekeken wordt) werd steeds meer een pre.

Om mijn kennis op peil te houden ben ik actief op de website Stackoverflow.com. Door de problemen van anderen (proberen) op te lossen blijf ik op de hoogte van de nieuwste technieken.

Fotografie

Sinds de geboorte van mijn dochter in 2010 ben ik in het bezit van een spiegelreflexcamera, een Canon EOS-500D. Sindsdien is fotografie een hobby geworden. In 2014 heb ik dit kunnen combineren door op de website van de familie Blom foto's te gebruiken die ik tijdens een fotoshoot op hun boerderij heb gemaakt. Voor een blik in mijn fotogalerij verwijs ik je graag naar mijn Flickr pagina.

Meer weten?

Neem gerust contact op mocht je meer willen weten over mij!